dinsdag 11 april 2017

HERBEUMONT, EEN RUSTIG WEEKEND ERTUSSEN UIT

vrijdag, 7 april 2017

Vandaag vertrokken we er even tussenuit voor een kort weekend. We reden naar Herbeumont, vlakbij Bertrix. Bompa en Wolfke waren vanmiddag al op 'voorwacht' gegaan. Zo waren al de praktische zaken al afgehandeld zodat wij meteen het huisje binnen konden. Rond half 9 draaiden we de oprit van Le Terme 36 op, even later gevolgd door Veerle en Johan. Naar goede gewoonte werden we met kleine geschenkjes op de kamer verwelkomd. 'Toevallig' hadden de schenkers van de zeepjes/shampoos dezelfde namen als bompa en Wolf.... (blijkbaar hebben die ook nog een optrekje in Madrid....)
Na de verkenningstocht door het grote, gezellige huis zetten we ons aan de lange tafel in de keuken om nog eens goed bij te babbelen. Gelukkig gold bij deze uitstap de regel van 8/9 niet (om 8 uur ontbijt, om 9 uur de motoren starten). Deze keer was het de regel 'On va voir'.




zaterdag, 8 april 2017

's Morgens werd ik gewekt door de stilte die doorbroken werd door het voorzichtige gezang van de vogels. Een blik door het raam toonde een landschap van heuvels waartussen de slierten nevel hingen. De dauwdruppels op het gras nodigden uit tot een blotevoetenwandeling. Dit werd duidelijk een ontspannen weekend. 
Bompa en Johan deden het ritje naar de bakker terwijl het koffiezetapparaat pruttelde. 't Zou een lang gepruttel worden... Het apparaat had een uur nodig om een volle pot te voorzien! Ondertussen kregen we de tijd om de omgeving te verkennen. Het huis had een heel grote tuin, inclusief tennisveld, pover voetbalveldje, hoogzit die over het dal keek, serre.... De eigenaar (een groot jachtliefhebber) had van dit goed een pareltje gemaakt. Snel werd het al duidelijk dat Johan, Veerle en bompa het domein dat tegenover lag, heel goed gekend hebben. Daarom werd besloten om een kijkje te nemen, na het ontbijt en de ontmoeting met een 'vreemde man' die door het huis dwaalde. Toch altijd gekheid met dieje bompa, hè.



Verschieten, ja, wanneer hij achter het hoekske opduikt.



Hoewel er eigenlijk een bord stond dat we er niet in mochten, deden we het toch. 't Duurde niet lang, of er kwam iemand met een stevige en vastbesloten tred, ons tegemoet. Toen de man Veerle en Johan herkende, werd het echter een warm weerzien. We kregen daarom geen uitbrander, maar een hartelijke rondleiding. Bompa kende het domein door zijn Mechelse school die er jaarlijks op bosklasse gaat. Op de grote groepsfoto's in de hal, herkenden we 'onzen Ronny'. 




Daar staat 'em!

Na de verkenning, 'strandden' we op het terras van het huis. Zalig vertoeven, zelfs in gezelschap van enkele 'boerenjongens'.



In 't groen of aan 't landscapen?


Chique keuken! Zo ééntje wil ik meteen!

Nadat enkelen nog een siësta gedaan hadden, gingen we sightseeing in en rond Herbeumont, vooraleer we ons klaarmaakten om in Bertrix te gaan eten. Als je ooit onder de kerk van Bertrix staat, moet je eens kijken naar het kruisbeeld van de toren... (staat die recht of scheef?)




Technische controle... Waarvoor zou dat toch dienen?


Uitzicht vanop de slotmuren van de ruïne van Herbeumont




Na het avondeten waagden we ons aan een nostalgische avond. Gelukkig bestaat er iets als Youtube. Via dat kanaal, haalden we herinneringen op (Avro's Toppop, Mud, De Siervogels, .......)


zondag, 9 april 2017

Na hetzelfde rustige ochtendritueel van gisteren, begonnen we aan een tripje door de streek (met de zwarte 110 deze keer, dan kon iedereen mee in 1 wagen). We reden via kleine dorpjes richting Bouillon. Onder de welbekende grote burcht deden we een terrasje vooraleer we naar de plaats zouden rijden waar bompa voor een verrassing ging zorgen. En wat voor ééntje!!!
Hij had voorzien dat we een offroadtocht op een Segway konden maken! Dat beloofde spannend te worden. Hans, de begeleider, gaf ons elk een korte cursus zodat we al snel de kneepjes onder de knie hadden. En weg waren we, door de bossen, langs de Semois en het graf van de reus, stijgen en dalen, ... Het was een succes, zelfs voor ééntje met tijdelijk blijvend resultaat. Mercietjes bompa, voor deze unieke ervaring!





Nog even evalueren op het terras van den Hans, en proeven van zijn biertje.





Terug in Herbeumont, deden we ons nog tegoed aan verse asperges (met dank aan de keukenploeg!). Voor ons zat het erop.... Wij vertrokken al een dagje eerder terug, om tijdig op te kunnen voor de arbeid die zou wachten.... 
Wat hebben we weer genoten! Weekendjes om te koesteren.... 't Moet echt niet altijd groot zijn! 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten